Temming av undulat

Dette er fugler som er utrolig sosiale og trenger masse kontakt sammen med eierne sine. De undulatene som er tamme elsker å sitte på fingeren til mennesker og helst sitte nærme ansiktet ditt, i hvert fall når de prater til deg eller du til dem.

Undulater som skal bli temmet, må ha rolige bevegelser rundt seg, du må bruke god tid og være utrolig tålmodig. Hvis du skal prate sammen med fuglen, ville jeg hatt hånden inne i buret for å skape kontakt sammen med undulaten, så lenge du ikke forfølger fuglen rundt. Bare la hånden være der så den vet at du er til stedet for fuglen. Når fuglen har begynt å bli vant med at du har hånden inne i burdet når du prater til den, så kan du prøve å begynne å trykke en finger rolig mot brystet dens. Dette vil da gi et signal om at fuglen kan klatre opp på fingeren din. Det er altså så utrolig viktig å prate med fuglen, tilby den litt godteri og klø eller kose den på hodet inni buret. Når fuglen har blitt vant med at du prater sammen med den og ha den på fingeren din så kan du ta den med ut i et større rom.

Undulater har beinbygning som du må være veldig forsiktig med, den må bli behandlet med omhu. Du burde ikke jage eller fange undulaten, men i stede burde du bruke tid på å gjøre dem så tamme som mulig ved å vise nærheten din og prate til den. Den eneste gangen du burde fange og holde en undulat er hvis den er skadet og trenger å bli sjekket, hvis du vil unngå å bli bitt så tar du hode mellom to fingre. Det er utrolig viktig å aldri holde en fugl hardt og du må aldri ta tak i en vinge eller føtter på en undulat.

Hvis du har problemer med å fange fuglen for å putte den tilbake i buret, så kan du forsiktig kaste et håndkle over den. Dette vil gjøre at den blir liggende stille og dermed kan du løfte den forsiktig mens håndkleet er over fuglen.

De flinkeste fuglene til å prate er han undulatene, hvis du skal lære undulaten å prate krever dette utrolig mye tid og tålmodighet. De aller fleste eierne pleier å starte med å gjenta fuglens navn, dette er en utrolig fin begynnelsen for en fugl.