Papegøyer

Det er flere typer papegøyer. Noen av dem er kakadue, undulat og araer. De har sterk fargeprakt, og varierer i størrelse. Nebb farger er som regel forskjellige hos kjønnene, og enkelte papegøye arter kan bli 100 år. Den meste kjente arten er bur-undulaten.

Lekne og nysgjerrige

Mange papegøyer lærer å snakke og si enkle ting. De er flinke til å etterligne tale, men kan ikke forstå hva vi sier. Noen fuglearter er dessverre blitt utryddet av mennesker. Undulater er populære husdyr hos mange. Med de flotte fargene er de lett å se. Disse burfuglene trenger aktivitet, og mange lar dem fly rundt i stua. Mange flotte papegøyer liker å fly fritt rundt inne i huset. Når du først får fuglen din så er det lurt å bruke litt tid på den så den blir vant til mennesker. Kommuniser med fuglen hver dag, og la den sitte på hånd din. Slik lærer den seg til å ikke bli redd for oss.

Papegøyene er veldig lekne og nysgjerrige så heng inn litt bjeller, speil og lignende for dem. Dette vil de like godt. Etterhvert så kan du innrede buret som du vil. Ominnredning av buret for dem vil de sette pris på. Og disse variasjonene holder dem aktive og klare for nye impulser. Papegøyen trenger kvister samt klatremuligheter i naturlige materialer. Pinner å bite i, og holde seg aktivert med er noe de absolutt elsker. Mange papegøyer som kakadue og araer like å bade. La dem ha et lite kar med vann hvor de kan sprute i vei!

Mat og drikke

Papegøyer liker ferdigblandet utvalgte frø fra butikken. Fersk frukt for dem daglig er veldig populære smakebiter. Det finnes frøstenger med frukt og nøtter, og de liker å jobbe med og aktivisere seg selv med disse godsakene. Både undulater og papegøyer trenger friskt fór og vann hver dag.