Helsen til Undulater

Denne typen fugl tar seg god tid til å ta vare på fjærdrakten sin. Dette gjør den ved å stelle den og pleier vanligvis å klare dette fint på egen hånd. Hos undulater så vokser det ut mange nye fjær jevnlig. Dette fjerner fuglen selv. Når dette skjer så er det lurt å gi fuglen vitamin og mineral tilskudd.

Hvis en undulat lever friskt og det ikke oppstår noen problemer hos den, så vil den vanligvis ikke få noe problematikk med at munn og neglene blir for lange. Hvis fuglen har problem med at enten munn eller føtter ikke er helt rette, så kan dette ikke holder seg ordentlig rett. Hvis fuglen har lange negler, så kan dette være ubehagelig og også gjøre at den kan sette seg fast, dette er veldige lange negler og trenger hjelp til å bli kortere. Du må gjøre dette med omhu, så ta forsiktig tak i undulaten og klipp den ytterste delen av neglen. Sørg for at du har godt med lys når du gjør dette, godt lys kan gjøre at du ikke klipper på feil plass i neglene. Hvis du føler deg usikker rundt dette så burde du søke hjelp av profesjonelle.

Det er noe på fuglen som ikke trenger sjekk med mindre det oppstår problemer som er synlig, at du tydelig ser at den trenger hjelp. Dette gjelder øyne og ører, hvis dette skjer må du oppsøke veterinær hjelp.

Det er noen ting som gjør at fuglene kan holde seg friske lenge, det viktigste er å gjøre alt for at det ikke skal oppstå problemer senere i livet. Du kan se på fuglen at den er frisk ved at den har friske øyne, at den er ren og fine fjær. Fuglen har flere aktiviteter i løpet av dagen. Den flyr, går på ting, er full av liv og prater masse. Da undulater hviler seg så holder den ofte ett av beina opp under vingen, med en gang den blir pratet til så våkner den. Derfor er det viktig å legge merke til dette, så fuglen får nok hvile og ikke blir forstyrret når den gjør dette. Det er utrolig viktig å observere fuglen daglig, så du kan følge med på å om det oppstår noen problemer hos den eller noe som er unormalt. Skader som kroppen blir påført. Skader på hjernen, eller vingen, dette kan du fort legge merke til hvis fuglen for eksempel går litt rart.